Algemeen Nieuws

Hyves stopt (november 2013)

Eind november stopt Hyves als sociaal netwerk. Onze Verenigingshyves pagina komt dan ook te vervallen.

Onze vereniging is al een tijdje actief op Facebook, volg ons daar!


ê 2008 ê 2008 ê 2008 ê


Hans van Oosterhout  (oktober 2008)

Op donderdag 9 oktober werden wij verrast door een bezoekje van Hans aan de sporthal, in trainingspak en met een racket onder zijn arm.

Hans voelt zich weer een stuk beter en heeft een mix-partij meegespeeld. De snelheid en finesse waren er wel vanaf, de streken nog niet.

We zijn blij Hans weer in zijn natuurlijke omgeving, sporthal Zidewinde, gezien te mogen hebben.

 


Hans van Oosterhout in het ziekenhuis (januari - maart 2008)

Op 17 januari is onze oud-voorzitter en actief badmintonner Hans van Oosterhout met hartproblemen opgenomen in het TweeSteden Ziekenhuis te Tilburg.

Hans was daar op bezoek bij zijn zoon, welke (dus) daar ook in het ziekenhuis ligt.

Donderdag 7 februari is Hans in het Catherina ziekenhuis in Eindhoven geopereerd. Waarna hij daar op de Intensive-Care afdeling heeft gelegen. Daarna is Hans overgebracht naar het TweeSteden ziekenhuis. Hans is daarna in het TweeSteden zkh nogmaals geopereerd.

Ondertussen is Hans uit het ziekenhuis ontslagen en weer thuis.

Wij wensen Hans en zijn familie alle sterkte en een voorspoedig herstel toe.

 


Nieuwjaarsreceptie erg gezellig (4 januari 2008)
Vrijdagavond 4 januari hebben we onze nieuwjaarsreceptie gehouden in de kantine van sporthal Zidewinde in Sprang-Capelle.

Terwijl in de sporthal geoefend werd voor het nieuwjaarsconcert (we hadden dus live-muziek), viel helaas een aantal maal de verlichting uit.

Gelukkig bleef de apparatuur (koffie!) gewoon werken en deed de noodverlichting de rest. Na een half uurtje was ook dat probleem opgelost.

Het was niet erg druk, maar wel gezellig! Onder het genot van hapjes en drankjes is er veel bijgekletst.

Hier staan de foto's.


ê 2007 ê 2007 ê 2007 ê


Gemeentelijk ereteken voor Ad Verduijn (15 juni 2007)
Het ereteken van de gemeente Waalwijk (artikel 2 lid 2 van de verordening) wordt als blijk van waardering en erkentelijkheid toegekend aan hen, die zich jegens de plaatselijke gemeenschap als geheel, dan wel een gedeelte daarvan, in maatschappelijke, culturele of andere zin verdienstelijk hebben gemaakt.

 

Verdiensten

In juni 1967 is zaalsportvereniging Zidewinde opgericht, de heer Verduijn is één van de oprichters. In de hoogtijdagen had de vereniging 250 leden, nu al enkele jaren tussen de 160 en 180. De heer Verduijn zet zich wekelijks  vrijwillig in om met name de Judo afdeling binnen de vereniging draaiend te houden. Hij is zeer geliefd bij de jeugd en de ouders. Hij staat altijd voor de vereniging klaar. In de jaren 80 heeft hij zelfs met veel plezier en succes judoles gegeven. Elke vrijdagavond is hij aanwezig in de dojo om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt en is daarbij het aanspreekpunt namens het bestuur. Zonder de heer Verduijn zou de judoafdeling niet zo goed gelopen hebben, of misschien wel niet meer bestaan. Tevens zet hij zich in voor de hele zaalsportvereniging. In 1992 is hij erelid van de vereniging geworden.

Kijk hier voor de foto's van de uitreiking.


Senioren vieren ons 40 jarig bestaan (15 juni 2007)

Op vrijdagavond 15 juni hebben onze oudere leden het jubileumfeest gehouden in de Dreef. Tijdens het feest is aan Ad Verduijn het gemeentelijk ereteken uitgereikt.

Hoewel de datum op het laatste moment verzet was, was de opkomst goed. Het was gezellig, er is veel gelachen, gedanst en gegeten. Voor sommigen onder ons was er ook een drankje...

Neem een kijkje bij de foto's.


Jeugd viert ons 40 jarig bestaan (9 juni 2007)

Onze jeugdleden hebben ons 40 jarig bestaan gevierd in de bowling te waalwijk.

Na een leuk potje gespeeld te hebben, hebben we friet en ijs op.

Als afsluiting hebben we nog een uurtje doorgebracht in de sportschool van dhr. van Venrooij. Patrick, onze judotrainer, heeft hier de jeugd nog met grondtechnieken laten oefenen.

natuurlijk hebben we ook foto's.


Koninklijk Onderscheiding voor Hans van Oosterhout (27 april 2007)

Op 27 april heeft Hans de Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) ontvangen uit handen van loco-burgemeester dhr. van Dongen.

 

Persbericht: Johannes Leendert van Oosterhout (Hans, 67 jaar)
Hare Majesteit Koningin Beatrix heeft op 11 december 2006 besloten om de heer J.L. van Oosterhout uit Sprang-Capelle te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor met name Zaalsportvereniging Zidewinde uit Sprang-Capelle.
Betrokkene kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen” conform artikel 2.2.a van het Ordereglement.

Bijzonderheden
De heer Van Oosterhout was in juni 1967 medeoprichter en vervolgens lid en bestuurslid van de Zaalsportvereniging Zidewinde (Z.S.V. Zidewinde) in Sprang-Capelle. Deze vereniging geeft gelegenheid tot het uitoefenen van 3 takken van sport: badminton, judo en tafeltennis.
Hij heeft in deze 39 jaar diverse functies binnen het bestuur bekleed: twee maal was hij gedurende een langere periode voorzitter, de laatste periode duurde 16 jaar, en hij was onder andere ook een periode secretaris.

Klik hier voor foto's van de plechtigheid.


Secretariaat verhuisd (10 maart 2007)

Ons secretariaat is m.i.v. 10 maart verhuisd naar Mesdaglaan 12, pas dit aan in uw gegevens!


Jaarvergadering (7 maart 2007)

Op 7 maart hebben we onze jaarvergadering gehouden, de opkomst was erg laag,
daartegen waren er goede ideeën waar het bestuur mee aan de slag gaat.

Een paar foto's van die avond.